4 żółtka
szklanka cukru pudru
pół szklanki kawy rozpuszczalnej zalanej ok 350 ml wrzątku
szklanka likieru kawowego Baileys
paczka biszkoptów okrągłych
odrobina zapachu migdałowego
1/2 tabliczki czekolady mlecznej startej (do posypania)

Utrzeć żółtka z cukrem aż do "białości", powoli dodawać serek ucierając, dodać zapach, wstawić do lodówki do schłodzenia.

Do ostudzonej kawy dolać likier, nasączać biszkopty, układać w naczyniu (formie), przykryć warstwą masy serowej,



następna warstwa nasączonych biszkoptów przykryta masą serową,

posypać startą czekoladą lub kakaem (można też sypką kawą). Wstawić do lodówki na min 2, 3 godz

Smacznego
Dosyć prosty ten przepis,
OdpowiedzUsuńlubię tiramisu.
Muszę go przy okazji wypróbować.