niedziela, 25 grudnia 2011

TIRAMISU

4 serki mascarpone
4 żółtka
szklanka cukru pudru
pół szklanki kawy rozpuszczalnej zalanej ok 350 ml wrzątku
szklanka likieru kawowego Baileys
paczka biszkoptów okrągłych
odrobina zapachu migdałowego
1/2 tabliczki czekolady mlecznej startej (do posypania)




Utrzeć żółtka z cukrem aż do "białości", powoli dodawać serek ucierając, dodać zapach, wstawić do lodówki do schłodzenia.



Do ostudzonej kawy dolać likier, nasączać biszkopty, układać w naczyniu (formie), przykryć warstwą masy serowej,








następna warstwa nasączonych biszkoptów przykryta masą serową,




posypać startą czekoladą lub kakaem (można też sypką kawą). Wstawić do lodówki na min 2, 3 godz




Smacznego

1 komentarz:

  1. Dosyć prosty ten przepis,
    lubię tiramisu.
    Muszę go przy okazji wypróbować.

    OdpowiedzUsuń